Atunci când te confrunți cu problema rozătoarelor este indicat să iei măsuri imediate, întrucât acestea reprezintă un pericol adevărat pentru bunăstarea ta, dar și a celor din jurul tău.
Șoarecii și șobolanii – rozătoare dăunătoare – fac adevărate ravagii odată ce îți pătrund în casă. Rozătoarele cauzează daune materiale din cauza că rod aproape orice- de la plastic până la lemn- dar, în același timp, reprezintă un pericol mult mai serios.
Șoarecii sunt purtători ai unor boli infecțioase, care se transmit foarte ușor oamenilor, dar și animalelor de companie din spațiul infestat.
Metode de exterminare a rozătoarelor
Odată ce ai constat că ai musafiri nepoftiți în casă ( n.a. rozătoare dăunătoare), este cazul să începi să cauți soluții.
Metodele de deratizare sunt diverse, rămânând la latitudinea ta pentru care dintre ele vei opta.
În primul rând, poți alege să te foloseșți de pesticidele, care se găsesc în comerț. Prețul acestor produse este accesibil, însă eficientă nu este garantată. De asemenea, dacă ai copii mici în casă și/sau animale domestice, atunci pesticidele nu sunt deloc recomandate! Câinii și pisicile- animale curioase din fire- vor ajunge să mănânce mâncarea otrăvită, pusă strategic pentru a prinde șoricelul năstrușnic.
Altă soluție de deratizare, cunoscută din bătrâni, se bazează pe remedii naturiste. Această soluție de deratizare presupune amplasarea fulgilor de piure de cartofi la fiecare crăpătură de acces. Șoarecii vor mânca acei fulgi, care ulterior se umflă în stomacul acestora și mor în decurs de două, trei zile.
Tot la categoria remediilor naturiste intră și pastă din acid boric. Pastă din acid boric se obține amestecând o lingură de acid cu 100-150 g de făînă și apă. Pastă obținută se face biluțe, care ulterior se amplasează în locurile în care ai găsit urme de șoricei. Evita, însă, să le pui la îndemână copiilor și/sau animalelor domestice, pentru că acidul boric este o substanță otrăvitoare.
Este alegerea ta, dacă doreșți să apelezi la una dintre aceste soluții de deratizare, însă, este important să știi că niciuna dintre ele nu-ti garantează o eficientă pe termen lung.
Cea mai bună soluție de deratizare
În concluzie cea mai eficientă soluție de deratizare rămân serviciile profesionale oferite de firme specializate în domeniu. Firmele profesionale de deratizare se folosesc de substanțe letale pentru rozătoare, dar inofensive pentru oameni. Deratizarea profesională are un efect eficient și de durata. Oricum, este recomandat să apelezi la astfel de servicii în mod regulat, pentru că, nu-i așa, mai bine să previi, decât să ajungi să te confrunți cu problema.